thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
opublikowany: 14/11/20
zmieniono dnia: 14/11/20

Składniki

Brownie z czerwonej fasoli

  • 1 puszki czerwonej fasoli Kidney, z puszki
  • 2 banany
  • 3 łyżek kakao
  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 300-400 gramów bakalii, np. suszone morele, suszone śliwki, jagody goji, rodzynki, pestki słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, wiórki kokosowe, suszona żurawina, migdały, suszone daktyle

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do 180*
  2. Z białek ubić pianę, przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  3. Żółtka zmiksować z miodem, przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  4. Fasolę odsączyć i dokładnie przepłukać, następnie zblendować.
  5. Dodać banany, olej kokosowy, proszek do pieczenia, kakao oraz bakalie i jeszcze raz zblendować.
  6. Dodać ubite białka oraz żółtka z miodem, delikatnie wymieszać wszystkie skladniki.
  7. Ciasto przełożyć do keksówki.
  8. Piec 50-55min (w zależnosci od piekarnika).

Porady

Aby uzyskać bardziej czekoladowy smak, można dodać 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brownie z czerwonej fasoli

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?