Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
Peeling kawowo-czekoladowy
- 100 g kawa, w ziarnach
- 1/2 pomarańczy
- 6-8 kostki gorzkiej czekolady
- 6-8 łyżeczek oleju
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ziarna kawy umieścić w suchym naczyniu miksującym , prażyć 3min/60°C/obr.2
Zmielić ziarna kawy 2min/obr.10
Kopystką zgarnąć zmieloną kawe na dno naczynia miksującego.
Dodać kilka kostek czekolady 20 s/obr.8,5
Dodać przekrojoną połówkę pomarańczy (pamietać o dokładnym umyciu pomarańczy) 1min/obr.8,5
Przełoży peeling na miskę, dodać oliwę aż do uzyskania konsystencji kremu.
Porady
Przy mieleniu pomarańczy można opcjonalnie dodać ok 5g świeżego imbiru, pokrojinego w cienkie plasterki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
KOLEJNA UDANA ODSŁONA UŻYCIA TERMOMIX.
BARDZO FAJNE SAMOPOCZUCIE PO TYM PILINGU
Czy zamiast ziarn kawy można użyć fusów z kawy?
Zosiu, Luksusowa Kura Domowa
Are you sure to delete this comment ?