thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 20min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
40 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 400 g krówek
  • 100 g ryżu preparowanego
  • 5 łyżek kakao naturalnego
  • 200 g margaryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Na stole rozłóż papier do wypieków, rozpakuj krówki z papierków.
  1. Wkładamy krówki do naczynia i rozdrabniamy 15s/obr.10.

  2. Dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki i podgrzewamy 70st./obr.3/5min. 

    Po 3 minutach dodajemy kakao. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zmniejszamy obroty do 2. Konieczne jest rówmnież zgarnięcie ze ścianek naczyni kakao i ponowne ponieszanie składników.

  3. Po dokładnym wymieszaniu składników wsypujemy przez otwór ryż i mieszamyObroty wsteczne"Obroty wsteczne" / 1 min./obr.2.

     

  4. Ryż powinien być równomiernie oblepiony masą. Można również kopystką sprawdzić, czy na dnie nie została masa bez ryżu. Jeśli tak, pomieszajmy jeszcze ręcznie.

    Następnie za pomocą łyżki i łyżeczki formujemy kuleczki na wcześniej przygotowanym papierze.

    Po wstępnym stężeniu można palcami zmniejszyć nieregularny kształt ciasteczek.

    Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    Smacznego!!!

Porady

Można również dodać kokos lub rodzynki. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań kulinarnychtmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryżki - ciasteczka toffi z ryżem preparowanym

Wydrukuj:

Komentarze