thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
30 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 07/02/22
zmieniono dnia: 09/02/22

Składniki

Solidrągi

  • 75 g margaryny
  • 25 g drożdży świeżych
  • 375 g mąka pszenna
  • 75 g margaryny
  • 115 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 200 g sera żółtego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać 75 g margaryny , 25 g drożdży , 1/2 łyżeczki cukru ,podgrzewać
    2min/30Podgrzewanie"Podgrzewanie" /obr.2
    Dodać 375 g mąki ,115 g śmietany, 75 g miękkiej margaryny, 1/2 łyżeczki soli , wyrobić ciasto Ciasto"Ciasto" 3 min .
    Przełożyć na stolnicę rozwałkować na grubość 0,5 cm , posmarować roztrepanymm jajkiem ,posypać kminkiem , sol,a i startym żółtym serem ,radełkiem pociąć na paski o szerokości 1 cm .
    piec na zloty kolor 15-20 min w temperaturze 200-250 stopni

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Solidrągi

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?