Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
30
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Solidrągi
- 75 g margaryny
- 25 g drożdży świeżych
- 375 g mąka pszenna
- 75 g margaryny
- 115 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 jajko
- 200 g sera żółtego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać 75 g margaryny , 25 g drożdży , 1/2 łyżeczki cukru ,podgrzewać
2min/30"Podgrzewanie" /obr.2
Dodać 375 g mąki ,115 g śmietany, 75 g miękkiej margaryny, 1/2 łyżeczki soli , wyrobić ciasto "Ciasto" 3 min .
Przełożyć na stolnicę rozwałkować na grubość 0,5 cm , posmarować roztrepanymm jajkiem ,posypać kminkiem , sol,a i startym żółtym serem ,radełkiem pociąć na paski o szerokości 1 cm .
piec na zloty kolor 15-20 min w temperaturze 200-250 stopni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?