thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 28/08/12
zmieniono dnia: 19/01/14

Składniki

SOS

  • po 1/2 łyżeczki tymianku, oregano, papryki słodkiej
  • po 1 łyżeczce soli, bazylii, majeranku
  • 1 puszka pomidorow, w kawałkach
  • 200 g białych pieczarek, świeżych, przekrojonych na 4 części
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli
  • 250 g mięsa mielonego, od szynki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 10 g oliwy z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    SOSU
  1. Cebulę i czosnek rozdrabniamy 3sek/obr.5, zgarniamy na dno naczynia kopystką, dodajemy 10 g oliwy z oliwek i dusimy 3min/varoma/obr.2,

    Dodajemy zmielone mięso , miesamy 4sek/obr.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 3

    Dodajemy resztę składników oraz przyprawy i gotujemy 10min/obr.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2 / temp. 100 st.C

    W między czasie gotujemy makaron al dente. Ja gotowałam makaron żytni razowy, z pełnego przemiału, bez jaj i soli (ekologiczny-polski).

    Dodajemy do ugotowanego makaronu sos i danie gotowe. Bardzo syte, ale zdrowe! 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MAKARON Z SOSEM PO BOLOŃSKU

Wydrukuj:

Komentarze