- TM 31
Składniki
Masa
- 1 agaru, łyżka
- 2 skrobia ziemniaczana, łyżki
- 4 kasza jaglana, (ugotowana, 4 łyżki)
- 1 cebula(ok 80g)
- 330 g fasola, wcześniej ugotowana
- 5 przecieru pomidorowego, łyżek
- przyprawy do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i miksować. Zajmuje to około 5 minut, gdyż warto co chwilę ściągać ze ścianek naczynia masę, aby mieć pewność, że wszystko jest dobrze przemielone.
Powstałą masę przekładamy do wysmarowanych olejem szklanek (najlepiej prostych lub rozszerzanych ku górze, z grubego szkła). Masę należy dobrze uklepać, żeby nie było dziurek z powietrzem.
Szklanki wsadzamy do garnka wyłożonego ściereczką i ostrożnie zalewamy ciepłą wodą, mniej więcej do 3/4 wysokości szklanek. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut.
Po tym czasie ostrożnie wyciągamy szklanki i czekamy około godziny na przestudzenie, aby potem wyciągnąć "salami" okrawając dookoła nożem. Obtaczamy w przyprawach, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Masa
Porady
Więcej smacznych przepisów na dania wegetariańskie z użyciem Thermomixa znajdziesz pod tym adresem //quchniawege.blogspot.com/
Inne zdjęcia salami tutaj - //quchniawege.blogspot.com/2013/07/domowe-salami-weganskie-bez.html
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
A jakby uparować na Varomie w silikonowej formce? Może nawet i folią zakryć? Kusi mnie, żeby spróbować. Chyba papryka wędzona jako przyprawa aż się tu prosi.
Chyba by nie wyszło bo masa przed zagotowaniem jest dość miękka, szklanki jednak daja możliwość odpowiedniego uformowania wałeczka.
http://quchniawege.blogspot.com/
Przepis fajny i na pewno smaczny A można by było zawinać ta masę w folię spożywcza i uparować na waromie? Co o takim wykonaniu myślisz?
Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?