thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy

Składniki

GORĄCA MEKSYKANKA

  • 200 g mięso mielone
  • 120 g cebula, pokrojona na ćwiartki
  • 120 g pieczarek
  • 120 g papryka, czerwna,zielona ,żółta
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 1000 g woda
  • 2 łyżeczki koncentrat bulionu, wykonany w TM
  • 200 g biała fasola, z puszki
  • 200 g czerwona fasola Kidney, z puszki
  • 200 g kukurydzy, konserwowej
  • 200 g groszek cukrowy
  • 50 g koncentrat pomidorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-3 papryczka chili, świeża
  • 1 łyżek majeranek, suszony
  • 1 łyżek zioła prowansalskie, suszone
  • 1 sól, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę 5sek./5obr.
    2.Do naczynia włożyć pieczarki i paprykę 4sek.4obr.
    3.Dodać oliwę, duśić 3min/varoma/obrotyObroty wsteczne"Obroty wsteczne"
    4.Dodać mięso mielone 5min/Varoma/1obr.wsteczne
    5.Dolać wodę, koncentrat bulionu TM ,gotować 10min./100st./1obr.wsteczne
    6.Dodać fasole ,groszek i kukurydzę 10min./100st./1obr.wsteczne
    7.Dodać koncentrat pomidorowy 5min./100st./obr.wsteczne
    8.Dodać rozgnieciony czosnek, pieprz , skruszone papryczki , sól do smaku, majeranek, zioła prowansalskie.5min./100st./obr.wsteczne

Porady

Podawać skropioną limonką, posypaną czerwoną cebulą, natką pietruszki i selerem naciowym.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

GORĄCA MEKSYKANKA

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: