thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Fit ciasto waniliowo-czekoladowe (bez cukru, bez laktozy, bez glutenu)

  • 8 jajek
  • 1 biała ciecierzyca, z puszki
  • 1 fasola z puszki, biała lub czerwona
  • 200 g ksylitolu, (można zastąpić cukrem)
  • 2 łyżki kakao
  • kilka kropli aromatu waniliowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Białka ubijamy na pianę 4min/obr3.5/motylek. Przekładamy do innego naczynia.
    2. Do naczynia wkładamy ciecierzyce odsączoną z zalewy, 100g ksylitolu, 4 żółtka i aromat waniliowy. 1min/obr6.
    3. Łopatką delikatnie łączymy masę z połową piany z białek. Przelewamy do tortownicy (średnica 22cm).
    4. Do naczynia wkładamy fasolę odsączoną z zalewy, 100g ksylitolu, 4 żółtka i kakao. 1min/obr6.
    5. Delikatnie łączymy masę z pozostałą pianą z białek.
    6. Wylewamy masę kakaową na wcześniej przygotowaną masę waniliową.
    7. Pieczemy w 180stC, około 30 min (do suchego patyczka).

Porady

Można udekorować według uznania. U mnie polewa czekoladowa tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fit ciasto waniliowo-czekoladowe (bez cukru, bez laktozy, bez glutenu)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: