thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
0 g
Poziom
Średni

Składniki

Chili con carne [Kukbuk]

  • 500 gramów mięso wołowe
  • 1 szczypty cebula
  • 2 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili, świeża
  • 3 pomidor
  • 1 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczki oregano, suszone
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 1/3 łyżeczki kmin rzymski, mielony
  • 2 kostki gorzka czekolada
  • 0,2 litra bulion
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 puszki kukurydza z puszki
  • 1 puszki czarna fasola, z puszki
  • 1 łyżeczki majeranek, suszony
  • 1/3 łyżeczki cynamon, mielony
  • 1 łyżeczki cukier
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki pieprz, mielony

  • kolendra, świeża
  • ser cheddar

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotować mięso wołowe
  1. Zmielić mięso wołowe
  2. Włożyć mięso na 30 min do zamrażalnika
  3. Cebulę włożyć, oliwę

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chili con carne [Kukbuk]

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy