![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/aapgyb28-0b1d8-196578-f60be-ipzh1suy/609cdcf7-30f5-4b6a-ab31-af7b3c6f9475/main/chili-con-carne-kukbuk.jpg)
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
0 g
Poziom
Średni
Składniki
Chili con carne [Kukbuk]
- 500 gramów mięso wołowe
- 1 szczypty cebula
- 2 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili, świeża
- 3 pomidor
- 1 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczki oregano, suszone
- 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
- 1/3 łyżeczki kmin rzymski, mielony
- 2 kostki gorzka czekolada
- 0,2 litra bulion
- 1 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 puszki kukurydza z puszki
- 1 puszki czarna fasola, z puszki
- 1 łyżeczki majeranek, suszony
- 1/3 łyżeczki cynamon, mielony
- 1 łyżeczki cukier
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz, mielony
- kolendra, świeża
- ser cheddar
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zmielić mięso wołowe
Włożyć mięso na 30 min do zamrażalnika
Cebulę włożyć, oliwę
Przygotować mięso wołowe
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?