Składniki
Składniki:
- garść ulubionych bakali
- 30g wiórek kokosowych
- 60g oleju kokosowego
- 2 czubate łyżki kakao
- 4MT zimnej wody
- 200g daktyli suszonych bez pestek
- kakao i cukier puder 1:1 do obtoczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Daktyle zalać wodą"Blokada naczynia miksującego" , gotować bez nałożonej miarki, aż woda całkowicie wyparuje ok 10 min/Varom/"Brak obrotów wstecznych" /obr.2.
Przez otwór w pokrywie "Blokada naczynia miksującego" dodać kakao, olej i wiórki. Miksować 10 s/"Brak obrotów wstecznych" /obr.7.
Dodać bakalie "Blokada naczynia miksującego" , wymieszać 10 s/"Obroty wsteczne" /obr. 4.
Wyłożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą, ukształtować "tabliczkę czekolady". Włożyć do zamrażarki na ok. 2 godziny.
Czekoladę wyjąć, pokroić na kostki, obtoczyć w mieszance kakao i cukru. Przechowywać w lodówce (nie wiem jak długo, bo u mnie znika w ciągu kilku godzin).
Pycha!
Porady
Długość gotowania daktyli zależy od ich rodzaju, podany czas jest orientacyjny.
Oprócz bakali można dodać nasiona chia (szałwia hiszpańska).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
TO JEST ZARAŹLIWE...
Dziś sama zrobilam czekoladkę. Jestem od niej uzależniona.
SZALEŃSTWO CZEKOLADOWE
Czekolada jest rewelacyjna i tak prosta w przygotowaniu. Mniam polecam !!! ))
Are you sure to delete this comment ?