thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 21/03/13
zmieniono dnia: 15/12/15

Składniki

do obsypania, dowolnie:

  • sezam, mielone orzechy laskowe
  • wiórki kokosowe, starta czekolada...

kulki życia

  • 150 g suszonych moreli
  • 250 g rodzynek
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g fig
  • 100 g daktyli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    masy
  1. morele, jeżeli są bardzo wysuszone namoczyć w przegotowanej wodzie a następnie odcisnąć

    2. zmielić orzechy laskowe 30s. / obr.Ciasto"Ciasto"

    3.wszystkie składniki wg przepisu miksować pomagając sobie kopystką, do połączenia składników czas 30-40 s. / obr.6

    4. formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wybranych posypkach

Porady

W okresie przedświątecznym można zamiast kulek formować jajeczka. To doskonały pomysł na prezent.  

Bardzo podobną masę robię na mazurka bakaliowca. Jest to masa bez cukru a i tak naturalnie słodka;

//przepisownia.pl/przepisy/wielkanocny-mazurek-ze-zdrow%C4%85-naturalnie-s%C5%82odk%C4%85-mas%C4%85/441740

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kulki życia od Joli

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 25, 2018 at 16:13

    Kulki pyszne a do tego szybko się robi.

  • lutego 16, 2016 at 11:44

    Zrobione i są wyśmienite tmrc_emoticons.) Fakt, że moje orzechy nie zmieliły sie na pozycji interwał, ale zmieliłam je na obr 4 w czasie 20 sekund. Potem dodałam resztę jak w przepisie.

    Dziś przyniosłam do pracy i nikt mi nie chce wierzyć, że nie ma w tym cukru czy chociaż miodu tmrc_emoticons.) Wszystkim oczywiscie smakowało tmrc_emoticons.)

  • grudnia 1, 2015 at 15:41

    Witam !

    Jestem uczulona na wszystkie orzechy, zastąpiłam orzechy migdałami....................jest SUPER tmrc_emoticons.)

  • stycznia 9, 2015 at 23:59
    5.0

    z migdałami zamiast orzechów kuleczki też są pyszne tmrc_emoticons.-D

  • sierpnia 10, 2013 at 15:29

    jakoś umknął mi ten przepis , ale teraz już zapisałam do wypróbowania tmrc_emoticons.)  zdrowo i smacznie Cooking 7 pozdrawiam

  • sierpnia 10, 2013 at 14:00

    Dziękuję za komentarz  tmrc_emoticons.)  U nas też goszczą na stałe  Love  Dużo lepsze i przede wszystkim zdrowsze od wszystkich cukierków  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 9, 2013 at 14:16
    5.0

    Zrobiłam pyszniusie kuleczki, obtoczyłam w sezamie a resztę w wiórkach kokosowych-pyyyyyyyszka! Zamiast moreli dodałam jagody goji i też extra! Będę robić regularnie tmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

  • marca 24, 2013 at 07:43

    Super Grażynko  tmrc_emoticons.)  Miłego lepienia  tmrc_emoticons.D  tmrc_emoticons.D 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • marca 23, 2013 at 23:06
    5.0

    Elu dziękuję za podpowiedż, człowiek się całe życie uczy Big Smile tmrc_emoticons.D  Jutro będę robiła kuleczki Love Love

  • marca 23, 2013 at 22:42

    Dwie porcje robiłam wczoraj, część będzie na słodkie prezenty dla rodzinki tmrc_emoticons.)  Te kulki zamknięte w słoiku lub puszce mogą leżeć 2-3 tygodnie  tmrc_emoticons.)  Tylko u mnie znikają i muszę je dobrze schować przed Świętami.  Big Smile   tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile