thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
31h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Lukier

  • kilka kropli olejku cytrynowego
  • kilka kropli wrzątku
  • 100 gramów cuku pudru

ciasto

  • 360 gramów mąki tortowej
  • 250 g Palmy
  • 250 gramów kwaśnej śmietany 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Koperty z jabłkami
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy wszystkie skladniki na ciasto wyrabiamy  2 minuty Ciasto"Ciasto" Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    Wyjmujemy ciasto za pomocą kopystki do woreczka i odstawiamy na godzinkę do lodówki.

    Rozwałkowujemy na placek pół cm.,kroimy na kwadraty,układamy na nim pokrojone w kawałki jabłka.Rogi zaginamy na środek ciasteczka lekko sklejając do siebie.

    Pieczemy  30 min. w temperaturze 190 stopni.

    Lukier

    Cukier mielimy ,dodajemy kilka kropli wrzątku i olejku cytrynowego,pędzelkiem smarujemy ciastka i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KOPERTY Z JABŁKAMI[ciasto francuskie]

Wydrukuj:

Komentarze