Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)

  • 50 g gorzkiej czekolady na ksylitolu lub stewi
  • 500 g mleka kokosowego (z kartonu, bez konserwantów)
  • 1 jajko
  • 20 g ksylitolu (cukru brzozowego)
  • 20 g maki ziemniaczanej (lub skrobi z tapioki)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, założyć miarkę, rozdrobnić 10s/obr.8
    2. Załóżyć motylek, dodać pozostałe składniki, założyć miarkę, gotować 6 min 30 s/ temp.100 st./ obr. 2,5
    3. Napełnić miseczki
    4. Budyń jeść ciepły, lub po ostudzedniu.

Porady

Wersja mniej kalorii - 300 g mleka + 200 g wody. Dalsze kroki jak w przepisie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: