3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

BUDYŃ CZEKOLADOWY NA MLEKU KOKOSOWYM (z ksylitolem)

  • 50 g gorzkiej czekolady na ksylitolu lub stewi
  • 500 g mleka kokosowego (z kartonu, bez konserwantów)
  • 1 jajko
  • 20 g ksylitolu (cukru brzozowego)
  • 20 g maki ziemniaczanej (lub skrobi z tapioki)
  • 6
    15min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, założyć miarkę, rozdrobnić 10s/obr.8
    2. Załóżyć motylek, dodać pozostałe składniki, założyć miarkę, gotować 6 min 30 s/ temp.100 st./ obr. 2,5
    3. Napełnić miseczki
    4. Budyń jeść ciepły, lub po ostudzedniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wersja mniej kalorii - 300 g mleka + 200 g wody. Dalsze kroki jak w przepisie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy