- TM 31
Składniki
- BEZY:
- 4 białka
- 250 g cukru pudru
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- KREM:
- 125 g sera mascarpone
- pół szklanki śmietanki kremówki
- 2 łyżeczkidrobnej kawy rozpuszczalnej
- pół łyżeczki cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do suchego
naczynia miksującego założyc motylek i ubijać białka czas 4min./poz.4, dodając
po 1 łyżce cukru. Stopniowo wlewać sok z cytryny i nadal ubijać (te same
obroty). Masa musi być bardzo sztywna. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i
łyżką wykładać na nią masę (można użyć rękawa cukierniczego, ja nie użyłam).
Piec (wysuszać) około 70-80 minut w 115-120 stopniach.Mascarpone ubić za pomocą motylka czas 4 min./poz.4. Dodawać po
łyżce śmietankę a na końcu kawę i cukier i ubijać jeszcze 1 min.
Kremem przełożyć upieczone i wystudzone bezy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?