thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 30/07/14

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 2 puszki pomidorów, krojonych (800 g)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 100 g wody
  • 1 łyżka przyprawy do pizzy
  • 1000 g gnocchi, lub kopytek
  • 0,5 pęczka bazylii, tylko liście
  • 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć parmezan i bazylię, rozdrobnić 25 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    3. Dodać oliwę, dusić 3 min/Varoma/obr. 2.
    4. Pozostałe składniki z wyjątkiem gnocchi umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    5. Gnocchi ułożyć na dolnej i górnej części przystawki Varoma, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 15 min/Varoma/obr. 2. Przystawkę odstawić.
    6. Założyć miarkę MT, zmiksować 5 s/obr. 8, polać gnocchi, podawać posypane parmezanem i bazylią.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gnocchi w sosie pomidorowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: