- TM 31
Składniki
mus selerowy
- 500 g wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki soli ziołowej
- 300 g selera pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy lub oleju
- 60 g ziemniaków surowych, obranych
- 80 g cebuli
łosoś
- 600 g łososia, świeżego pokrojonego w poprzek na 3-4 cm kawałki
- 100 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
cebule rozdrobnić 3s/obr.5. Dodać oliwę i dusić 2min30s/Varoma/obr.2. Następnie dodać ziemniaki i selera, rozdrobnić 7s/obr.5. Dodać wodę, sól i sól ziołową. Zamknąć naczynie miksujące.
Kawłaki łososia owinąć w szynkę i ułożyć na dolnej i górnej przystawce Varoma. Przystawkę włożyć na naczynie miksujące i gotować 20min/Varoma/obr.1,5. Przystawkę odstawić a zawartość naczynia miksującego zmiksować 20s/obr.8.
Podawać z sałatą roszponką i sosem vinegret
Mus selerowy
Łosoś
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis dodaję do eksperymentów z córką Gabrysią w kuchni Mąż się ucieszy z łososia
Szkoda, że nie ma zdięcia do przepisu Pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?