Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 700 gramów zoladkòw z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 2 srednie marchewki
  • 1 seler , lodyga
  • 80 gramów wina białego wytrawnego
  • 50 gramów wody
  • sól,pieprz
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 1 łyżek rosolku TM

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc cebule pokrojona na 4 czesci, seler i marchew, pokrojone na kawalki: 6-7sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac wino i zoladki: 5min / Varoma / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" , bez miarki. Dodac wode, rosolek, sòl, pieprz: 30min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" .  Potem: 20-30min / Varoma / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"   / Mieszanie"Mieszanie" . Gotowe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zoladki z kurczaka

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 1, 2020 at 21:30

    ale chciłabym zobaczyc ten przepis na ekranie tm6 - nie umiem ustawiać nic poza prepisami wbudowanymi - no moze mycie wstepne.. :/

  • maja 4, 2020 at 15:33

    veronicab71:
    Cóż za dyskryminacja. 🤣
    Dziewczyny....
    Halo, ja też tu jestem i gotuje w domu a nie moja żona. 😉
    Właśnie robię żołądki, zobaczymy co z tego będzie, ale myślę że zasmakuje. 😉

  • maja 12, 2017 at 16:10

    Ja zrobiłam wg tego przepisu żołądki indycze, wyszły rewelacyjne. Polecam !!!

  • marca 22, 2017 at 15:13
    5.0

    Smak rewelacyjny.
    Wody rzeczywiście trzeba dodać więcej.
    Ja dla wygodniejszego jedzenia żołądki pokroiłam.

  • grudnia 17, 2016 at 10:28

    Zrobilam wczoraj. Wyszlo super. Jednak dodalabym więcej wody. Dodatkowe 50g w tej ostatniej fazie gotowania na varomie, poniewaz cala mi sie wygotowala i bylo bardzo geste tmrc_emoticons.)

    Danie wyprobowane.. Na pewno powtorze bo uwielbiam zoladki i nie cierpialam stania przy kuchni przy nich. I ♡ TM

  • lipca 24, 2012 at 00:28

    Dziewczyny soooorrrrryyyyyytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Fakt, z rozpedu nie dodalam zoladkòwBig Smile Big Smile Big Smile . Przepis poprawiony, choc po takim czasie... wczesniej nie zauwazylam ani bledu, ani Waszych komentarzy... Mysle, ze do tej pory, to juz dawno je ogotowalyscie i zjadlyscietmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 20, 2012 at 13:22

    to chyba jest danie jarskie, bo żołądków wg przepisu nie dodajemy  Big Smile

    A tak na serio to dodajemy je na początku, razem z pozostałymi składnikami.

    http://thebestthing12.blogspot.com/


     

  • lipca 13, 2012 at 20:54

    Kiedy dodajemy żołądki? Podejrzewam, że w ostatniej fazie gotowania, ale  i tak proszę o odpowiedź.

    Przepis wygląda zachęcająco i dodaję go do listy przepisów do wypróbowania.

    Pozdrawiam, Ewa

  • maja 19, 2012 at 21:12

    Zdjecia nie ma... Zrobilam, wyszlam, gdy wròcilam do domu mòj maz "pozarl" wszystko... Myslal, ze to tylko dla niego. Moja còrka jest wegetarianka, ja jem-nie jem... Wiec wrabal wszystkotmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) . Myslalam, ze go przeswiece... Trudno. Zdjecie bedzie nastepnym razem...

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?