Składniki
- 500 g mięsa drobiowego
- 80 g cebuli
- 100 g marchewki
- 1 ogórek kiszony
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko kurze
- 50 g bułki tartej
- 10 listków bazylii
- 100 g pomidorów suszonych w zalewie
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyzeczka musztardy francuskiej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mięso drobiowe umyć i pokroić w kawałk i wrzucić do naczynia, zmiksować obr. poz 5 - czas 20 sek. Przełozyć do innej miseczki. Do naczynia włożyć marchewkę, cebulę, czosnek, bazylię i zmiksować obr. poz 3-4 czas. 20 sek. Dodać pokrojonego w małą kostkę ogórka i pokrojone suszone pomidory, musztardę, jajko, bułkę, przyprawy i mięso. Wymieszać obr, poz.2 czas 20 sek. Pomocna jest kopystka.
Z gotowej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na patelni z olejem aż się zarumienią.
Podawać z pieczonymi ziemniakami, podsmażonymi pieczarkami, surówką. Mozna także wykorzystać na zimno do kanapek.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
PYSZNE!
Przepis rewelacyjny. Super dobrane składniki.Kotleciki sa przepyszne, soczyste, ja smazyłam obtoczone w rozdrobnionych płatkach owsianych. Polecam
Wyprobuj Sloneczko. Sa pyszne polecam dziekuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Na pewno spróbuję! Dzięki!
porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com
Smoczku wypróbuj koniecznie taka odmiana od zwykłych kotletów dziękuję za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wyglądają apetycznie! Muszę się skusić
Super Grażynko cieszę się że smakowały
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ja kotleciki robiłam na varomie, wyszły bardzo dobre i dietetyczne
Gabrysiu możesz je zrobić na Varomie albo upiec w piekarniku - bez tłuszczu ja dzisiaj smażyłam, jutro na obiedzie mamy gościa - kolegę mojego męża a jak wiadomo mężczyźni lubią podsmażone mięsko ale kotleciki wyszły pyszne w smaku, polecam pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi, bardzo pomysłowy ten przepis. Będę próbować. ale chyba zrobię je na varomie. Jak dla mnie , to za dużo tłuszczu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"