thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 600 g schabu bez kości
  • I żelatyna
  • 2 kostki rosołowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz, liść laurowy
  • Dekoracja:
  • 2 marchewki
  • l ugotowane jajko
  • groszek konserwowy
  • natka pietruszki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać 1 1 wrzącej wody, schab i marchewkę umieścić
    w koszyczku, gotować - czas 42 min, temp. Varoma,
    obr. poz. 1.
    Wyjąć koszyczek, uzupełnić wywar do 1 litra, dodać przyprawy
    i gotować - czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, dodać
    rozpuszczoną żelatynę.
    Schab po wystudzeniu pokroić na plastry, ułożyć na półmisku
    i dekorować jajkiem, groszkiem zielonym i natką.
    Zalać galaretą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Schab w galarecie na wielkanoc

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: