thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Kurczak z warzywami po chińsku (1600)

  • 120 g piersi z kurczaka
  • 80 g marchewki
  • 80 g papryki czerwonej
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 50 g ryżu brązowego
  • 0,5 łyżeczki musztardy
  • 50 g Kapusty pekińskiej
  • 25 g sosu słodkiego-chilli
  • 1 łyżeczki sezamu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego umieść miskę i odważ do niej 120g kurczaka.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw musztardą, słodką papryką, solą, i pieprzem.
  3. Do naczynia miksującego dodaj 5 g oliwy oraz dodaj zamarynowane mięso.
  4. Dodaj 150g wody.
  5. Na pokrywie naczynia miksującego ustaw dolną część przystawki Varoma, odważ do niej 80 g marchewki i 115 g papryki, pokrojonej w słupki.
  6. Nałóż pokrywkę varomy, ustaw obroty1, temperatura Varoma, czas 15 minut.
  7. Nałóż wkład nakładki Varoma i odważ do niej 50g kapusty pekińskiej. Nałóż pokrywkę.
  8. Zobacz czy w naczyniu miksującym jest jeszcze woda, jeżeli to to dolej około 50g aby nie przypalić naczynia.
  9. Ustaw obroty 1, temperaturę Varoma, czas 3 minuty.
  10. Do naczynia przełóż warzywa, dodaj 25g sosu słodkiego chili.
  11. Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty wsteczne 0,5; temperaturę 95 st.C, czas 1,5 minuty.
  12. Gotowe danie podawaj z ryżem, posypane łyżeczką sezamu.

Porady

Kapustę pekińską dodaj według uznania - jeżeli będziesz używać zielonych części, to ilość podana w przepisie jestodpowiednia. Jeżeli będziesz używać bialych części, to zwiększ gramaturę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kurczak z warzywami po chińsku (1600)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: