- TM 31
Składniki
- 35 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczki cukru
- 250 g wody
- 500 g mąki pszennej
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżeczki bazylii, suszonej
- 2 łyżki sera zoltego startego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksujacego wlac wode, wlozyc drozdze, cukier, podgrzac 2 min / 37 st.C/ obr.1
Dodac make, olej i sol, wyrabiac 2 min / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto"
Ciasto podielic na 8 - 10 rownych czesci, uformowac bulki, ulozyc je na wylozonej papierem do pieczenia blasze, posypac czosnkiem, serem i bazaylia, pozostawic do wyrosniecia na ok 15 - 30 min. W tym czasie rozgrzac piekarnik do 200 st.C
Piec na zloty kolor ok 20 minut.
Porady
Przepis na dodatek czosnkowo-serowy do buleczek pochodzi od przedstawiciela TM
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
buleczki super. rowniez zmniejszylam ilosc drozdzy do 25g wg.sugestii innych pycha
Ja zmniejszyłam tylko ilość drożdży, są pyszne
Dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę szynkę i kukurydzę z puszki, polecam
Upiekłam je już 2-krotnie. Sa wyśmienite! Rodzinka pochłonęła błyskawicznie, dałam sporo czosnku i sera i baaaaardzo smakowały. Moje wyszły takie chrupiace na wierzchu a w środku mięciutkie. Pyszności!
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Wygladaja smacznie Zmniejsze tylko ilosc drozdzy, bo zoladek bedzie mi plakal
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
kochana juz tracilam nadzieje, wrecz mnie juz nudzilo i draznilo wpisywanie po raz kolejny jednego i tego samego. A buleczki sa pyszne, Ja najbardziej lubie gore z bulek pozdrawiam
A widzisz Aniu udało się super przepis ciekawy, wart wypróbowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję