![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/8dctgg02-e9c55-685403-cfcd2-czg57tn3/fe891eb8-b4fb-4a4e-a66f-2bb36f3006a0/main/chleb-z-serem-i-sokiem-pomidorowym.jpg)
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 50 g drożdży świeżych
- 510 g mąki przennej
- 1 czubate łyżeczki soli
- 125 g soku pomidorowego
- 125 g wody
- 40 g masła
- 100 g sera zòltego wg gustu
- 1 jajo kurze
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksujacego wlozyc ser, zmielic obroty 10 / czas 10s.
Wlac wode, sok pomidorowy, oliwe, maslo, jajo, drozdze, cukier, make, sol, wyrobic ciasto czas 5 minut /
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Przelozyc do posmarowanej tluszczem formy, pozostawic do wyrosniecia, ( ciasto musi podwoic swoja objetosc )
Piec 45-50 min w temp 200 st.C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super chleb. dodałam przyprawę do ziemniaków dla wzbogacenia smaku dzisiaj też pieke i dodfam jeszcze bazylii. Nawet mój bardzo wybredny mąż powiedzial, że chleb jest super
Chlebek zrobiony i zjedzony
Dodalam passate, zamiast soku, bazylie do srodka, oregano na wierzch i 20g drozdzy, zamiast 50g. Pycha
Zostawilam do urosniecia, rabnelam sie na lòzko na pòl godzinki, bo bylam padnieta i ciasto prawie ucieklo z foremki
.
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Aniu chlebek robiłam już kilka razy ( i z sereb i bez ) i jest pyszny. Zamiast oliwy z oliwek dodaję zalewę z suszonych pomidorów i do tego szczyptę bazylii. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Przepyszny![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Kolejny chlebek zrobiłam bez sera ale z dodatkiem szypt: bazyli, tymianku, ziół prowansalskich i oregano. Polecam![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Cieszę sie ze smakuje, Ja tez uwielbiam ten chlebek!![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Aniu chlebek wyszedł pyszny
bardzo nam smakował a mi najbardziej z samym masłem
będę go często robiła, dziekuję i pozdrawiam ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Aniu następny chlebek ,który upiekę będzie w/g Twojego przepisu
dziekuję za przepis i komentarze ![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Wymiary blaszki 30cm długa, 12 cm szeroka i 8 cm wys.
Można użyć 2 mniejszych. Proszę pamiętać ze ciasto musi podwoić swoją objętość podczas rosniecia. Pozdrawiam
A czy z tej porcji wychodzi tylko jedna keksówka czy dwie? bo nie wiem czy w jednej chlebek nie wyrośnie za dużo.
Juz sie poprawilam
dziekuje i przepraszam! Mam nadzieje ze chlebek bedzie smakowal, Ja bardzo go lubie ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Prosze jak mozesz napisz czy wyszedl
i czy smakowal.
Are you sure to delete this comment ?