
Składniki
CIASTO
- 200 g mleka 3,2%
- 30 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki cukru
- 100 g masła, miękkiego
- 500 g mąki pszennej 480
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 1 jajko całe, do posmarowania bułek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wlewamy mleko, dodajemy drożdże i cukier, podgrzewamy 2 min/37 st.C/obr. 2
2. Dodajemy resztę składników oprócz jajka .
3. |Szybko mieszamy 20 sek/obr.6, a potem 2 min/interwał. Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do 50 st.C
4. Wyjmujemy z naczynia i formujemy dowolne kształty bułeczek. Smarujemy jajkiem, posypujemy makiem lub sezamem (co kto woli). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. .
5. Wkładamy blachę z bułeczkami do nagrzanego piekarnika i pieczemy najpierw 10 minut w temperaturze 50 st.C, potem zwiększamy temperaturę do 200 st.C i pieczemy jeszcze 20 minut "góra-dół"
Bułeczki są cudownie delikatne, mięciutkie. SMACZNEGO
CIASTA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bułeczki są pyszne 😊 zrobiłam 2 tury do drugiej dałam mniej soli, łyżeczkę cukru więcej i cały cukier waniliowy 😊 pięknie pachną 😍
Bułeczki super 😁 dodałam więcej cukru rewelacja a najlepsze z dżemikiem
Bardzo smaczne buleczki,szybko sie robia.Teraz pieka sie na sniadanie
.Polecam
Juz upiekłem, bardzo smaczne, ale następnym razem więcej posłodzę.
upieke na weekend
Bardzo smaczne polecam
Bardzo dziękuję, przepis świetny, pachnie i smakuje nieziemsko
polecam na [[wysiwyg_imageupload:2622:]]niedzielne śniadanie w wersji z konfiturą
u mnie w wersji z kruszonką i bez, oraz z nadzieniem jagodowym
Szybko , smacznie
Polecam