- TM 31
Składniki
- 300 gramów serka topionego, ziołowego, z szynką lub Gołda
- 50 gramów sera pleśniowego, typu Blue, Brie
- 50 gramów szynki wędzonej
- 50-80 gramów masła
- 100 gramów marchewki
- 100 gramów Pora
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżek kwaśnej śmietany
- 3 łyżeczki bulionu drobiowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Szynkę i ser pleśniowy rozdrobnić w TM 5s./obr.6; przełożyć do innego naczynia. Warzywa (marchewkę, por i czisnek) włożyć do TM; rozdrobnić 3-5s./obr.5. Zagarnąć kopystką, dodać masło i dusić 3min./obr.2/ 100C. Do uduszonych warzyw dodać wszyskie składniki za wyjątkiem śmietany, uzupełnić 1 litrem wody. Wymieszać 8s./obr.8"Obroty wsteczne" Gotować 9min./obr.2/100C. Do zupy dodać śmietanę, doprawić odrobiną chili, sosu sojowego i ziołami (tymianek, oregano lub bazylia); wymieszać 5s./obr.6"Obroty wsteczne" .
Podawaćposypaną grzankami i świeżym szczypiorkiem lub sezamem uprażonym na suchej patelni.
Porady
Przygotowanie grzanek: chleb kroimy w drobną kostkę, układamy na blaszce piekarnikowej. Obsuszamy i zrumieniamy w nagrzanym piekarniku ok.15min. Gotowe!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszna !! Polecam 😉
Bardzo smaczna i mega sycąca zupa. W przepisie również zamiłam szynkę na podsmażony boczek i smakowała świetnie.
Wyszła super
Zupka bardzo dobra . Zamiast wędzonej szynki dodałem chudy boczek wędzony który trochę podsmażyłem .
Bardzo dobra i dość sycąca zupa.
Smaczna i sycąca zupka,więc polecam
Zupa absolutnie genialna, przepyszna !!! .Pozdrawiam. Aga
Agusia