thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 300 gramów serka topionego, ziołowego, z szynką lub Gołda
  • 50 gramów sera pleśniowego, typu Blue, Brie
  • 50 gramów szynki wędzonej
  • 50-80 gramów masła
  • 100 gramów marchewki
  • 100 gramów Pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżek kwaśnej śmietany
  • 3 łyżeczki bulionu drobiowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Szynkę i ser pleśniowy rozdrobnić w TM 5s./obr.6; przełożyć do innego naczynia. Warzywa (marchewkę, por i czisnek) włożyć do TM; rozdrobnić 3-5s./obr.5. Zagarnąć kopystką, dodać masło i dusić 3min./obr.2/ 100C. Do uduszonych warzyw dodać wszyskie  składniki za wyjątkiem śmietany, uzupełnić 1 litrem wody. Wymieszać 8s./obr.8Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Gotować 9min./obr.2/100C. Do zupy dodać śmietanę, doprawić odrobiną chili, sosu sojowego i ziołami (tymianek, oregano lub bazylia);  wymieszać 5s./obr.6Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" .

    Podawaćposypaną grzankami i świeżym szczypiorkiem lub sezamem uprażonym na suchej patelni.

Porady

Przygotowanie grzanek: chleb kroimy w drobną kostkę, układamy na blaszce piekarnikowej. Obsuszamy i zrumieniamy w nagrzanym piekarniku ok.15min. Gotowe!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa serowa wykwintna

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?