Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
2 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

  • 200 g pieczarek
  • 30 g selera
  • 1 mała marchew
  • 1 mała pietruszka
  • 20 g cebuli
  • 30 g masła
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 serek topiony
  • przyprawy
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 MT śmietany
  • natka pietruszki
  • woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    Cebula, masło, ser topiony, kostki
    rosołowe, przyprawy, mąkę ziemniaczaną, mąkę ryżową, śmietanę zmiksować - 30
    sek. obr 8.



    Marchew, seler, pietruszkę,
    pieczarki pokroić w cienkie paski i dusić (część pieczarek dodać później) (5
    min. 100°C, obr 2 wsteczne).



    Uzupełnić wodą do 2 litrów, dodać
    pozostałe pieczarki i gotować (15 min. 100°C, obr 2 wsteczne).



    Na sam koniec dodać natkę pietruszki. Można podawać z
    makaronem lub grzankami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa kremowo - pieczarkowa

Wydrukuj:

Komentarze