Czas przygotowania
33min
Czas całkowity
33min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Krem z selera i jabłek z orzechami włoskimi
- 350 g Seler korzeń
- 45 g seler naciowy
- 100 g Cebula czerwona
- 5 g czosnek, (1 ząbek)
- 15 g masło klarowane
- 5 g sól, (łyżeczka)
- 2 g pieprz, (pół łyżeczki)
- 120 g jabłko
- natka pietruszki, świeża, (do dekoracji)
- 30 g orzechy włoskie, łuskane
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy orzechy włoskie, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy do miseczki.
- Do naczynia miksującego przekładamy seler obrany i pokrojony na 2-3 cm kawałki. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Przekładamy do osobnej miseczki.
- Seler naciowy kroimy na kawałki, cebulę na ćwiartki, czosnek obieramy. Przekładamy do naczynia miksującego, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia.
- Dodajemy masło klarowane. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. 1.
- Dodajemy seler, 600 g wody, sól i pieprz. Gotujemy 15 min/ 100°C/ obr. 1.
- Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka. Gotujemy 10 min/ 100°C/ obr. 1.
- Miksujemy 30 s/ obr. 10.
- Podajemy posypane orzechami włoskimi i natką pietruszki. Na codzień możemy podawać z pełnoziarnistymi lub bezglutenowymi grzankami.
Porady
Drugą porcję zupy zostawiamy na kolejny dzień, mrozimy, lub wekujemy.
Kcal: 283 | B: 7.4 g | T: 20.6 g | W: 17.2 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?