Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką
- Czosnek - 2 ząbki (10 g)
- Papryczka chilli - 10 g
- Czerwona cebula - 50 g
- Olej sezamowy 10 g
- Tofu naturalne (eko) - 120 g
- Olej kokosowy - 15 g
- Fasolka szparagowa mrożona - 120 g
- Marchew - 60 g
- Sos sojowy (bezglutenowy) - 20 g
- Sok z limonki - 8 g
- Kolendra świeża - do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowanie:
Do naczynia miksującego przekładamy nie obrane ząbki czosnku, obieramy 15 s/ obr. wsteczne 4. Wyjmujemy skórki. To świetny sposób na obieranie czosnku zwłaszcza większych ilości
Dodajemy papryczkę chilli pokrojoną na kawałki, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno. Rozdrabniamy kolejne 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w 1-2 cm kawałki olej sezamowy. Smażymy 4 min/ 120°C/ obr wsteczne 0,5 bez miarki!
W międzyczasie tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z wszystkich stron na patelni, aż się zarumieni i powstanie chrupiąca skórka.
Do podsmażonej cebuli i chilli dodajemy fasolkę szparagową (musi być mrożona,, nie świeża), marchew pokrojoną w słupki, sos sojowy, sok z limonki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne mieszanie.
Dodajemy tofu, mieszamy kopystką, przekładamy do miseczki, posypujemy kolendrą, możemy ozdobić cebulką dymką, orzeszkami, sezamem.
Porady
Kcal: 451 | B: 21.3 g | T: 32.7 g | W: 17.8 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze