thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką

  • Czosnek - 2 ząbki (10 g)
  • Papryczka chilli - 10 g
  • Czerwona cebula - 50 g
  • Olej sezamowy 10 g
  • Tofu naturalne (eko) - 120 g
  • Olej kokosowy - 15 g
  • Fasolka szparagowa mrożona - 120 g
  • Marchew - 60 g
  • Sos sojowy (bezglutenowy) - 20 g
  • Sok z limonki - 8 g
  • Kolendra świeża - do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:


    Do naczynia miksującego przekładamy nie obrane ząbki czosnku, obieramy 15 s/ obr. wsteczne 4. Wyjmujemy skórki. To świetny sposób na obieranie czosnku zwłaszcza większych ilości tmrc_emoticons.)
    Dodajemy papryczkę chilli pokrojoną na kawałki, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno. Rozdrabniamy kolejne 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
    Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w 1-2 cm kawałki olej sezamowy. Smażymy 4 min/ 120°C/ obr wsteczne 0,5 bez miarki!
    W międzyczasie tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z wszystkich stron na patelni, aż się zarumieni i powstanie chrupiąca skórka.
    Do podsmażonej cebuli i chilli dodajemy fasolkę szparagową (musi być mrożona,, nie świeża), marchew pokrojoną w słupki, sos sojowy, sok z limonki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne mieszanie.
    Dodajemy tofu, mieszamy kopystką, przekładamy do miseczki, posypujemy kolendrą, możemy ozdobić cebulką dymką, orzeszkami, sezamem.

Porady

Kcal: 451 | B: 21.3 g | T: 32.7 g | W: 17.8 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY