thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

1 ciasto

  • 250 gramów mąki
  • 100 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • szczypta soli
  • 70 gramów lodowatej wody

nadzienie

  • karczochy w oleju, w plasterkach
  • grzybki w occie
  • czarne oliwki
  • ròzne sery wg upodobania w kostke
  • olej z oliwy i tarty parmezan do smaku
  • pomidory w kawalkach
  • mozzarella w kawalkach
  • troche kukurydzy z puszki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: wlozyc do naczynia kolejno: make, maslo, sòl, wode: 20 sek / obr 4-5. Zawinac w sciereczke i zostawic w lodòwce na 15 min. przynajmniej.

Porady

To jest ciasto francuskie "pasta brisè", aby nabralo wlasciwej konsystencji, musi poleze w lodòwce. Ma neutralny smak; nadaje sie do slonych i slodkich wypiekòw.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Slone wielkanocne serce

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 4, 2014 at 21:07

    Veroniko, chyba "uciekła" część opisowa do wykonania  tego serca?  Domyślam się, że ciasto trzeba upiec, ale co z nadzieniem?  tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • września 4, 2014 at 11:52

    Wspaniale neutralne ciasto, jakiego szukałam  tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile