
- TM 31
Składniki
Składniki:
- dodatki, np:, parmezan, kminek, keczup, sól, pieprz
- 250 g margaryny miękkiej
- 250 g twarogu półtłustego
- 250 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Twaróg, mąkę i miękką margaryne pokrojoną w kawałki wkładamy do TM i wyrabiamy poz. 3-4 ok. 20 sekund, ewentualnie zgarniamy kopystką jeśli się przykleja do ścianek. Dać do miski, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia ciasto wałkujemy, podsypując mąką, posypujemy ulubionymi dodatkami i kroimy w kwadraty (jak się komuś chce może wycinać foremką różne kształty) lub paluszki.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, na papierze do pieczenia. Z podanej porcji wyszły mi 3 blaszki ciasteczek.
Moja propozycja dodatków:
Podzieliłam ciasto na 3 części.
Jedną zagniotłam z kminkiem (nie posypywałam nim, bo potem i tak spada z ciasteczek), rozwałkowane ciasto przed pokrojeniem posypałam solą i pieprzem.
Drugą część ciasta zagniotła z tartym parmezanem, po rozwałkowaniu posmarowałam pikantną pastą paprykową i jeszcze raz lekko posypałam parmezanem.
Trzecia część ciasta już nie na ostro. Posmarowałam tylko koncentratem pomidorowym i posypałam solą i oregano, a że został mi parmezan to go także dodałam.
Porady
Inne moje przepisy na blogu //poradnikmagdy.blogspot.com/
ZAPRASZAM!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo się cieszę
ciastka wyszły pyszne