Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 04/02/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • ciasto:
  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 4-5 łyżek wody
  • szczypta soli
  • olej do natłuszczenia formy + bułka tarta
  • wierzch tarty:
  • 500 g jabłek
  • 200 g mleka
  • 40 g cukru
  • opakowanie (małe) cukru wanilinowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajko
  • cynamon

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto umieścić w naczyniu i wyrabiać 30s/poz4-5 Gotowe ciasto włóż do lodówki na około pół godziny. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Przygotuj formę do tarty. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj, wyłóż nim dno i ścianki formy, ponakłuwaj spód widelcem. Piecz ciasto  około 15 min.

    Jabłka opłucz, obierz i włóż do naczynia, miksuj 3 sekundy/poz 4. Wyłóż je na ciepłe ciasto. Następnie do naczynia wrzuć: cukier, cukier wanil., mąkę, jajko, mleko i wymieszaj 10 sekund/poz 3. Zalej masą jabłka wyłożone na tarcie, posyp cynamonem. Piecz w 200 stopniach C przez 30 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta jabłkowa

Wydrukuj:

Komentarze