thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Racuchy drożdżowe z jabłkami z cookidoo

  • 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 250 g mleka
  • 2 jajka
  • 50 g cukru, ja użyłam 30 g
  • 50 g oleju, ja użyłam oliwy z oliwek 25 g
  • 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić 3 s/obr. 4, przełożyć do miski.
    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać jajka, cukier, olej, drożdże, mąkę i sól, wyrobić 2 min/"wyrabianie ciasta".
    3. Ciasto przełożyć do miski z jabłkami i wymieszać kopystką, przykryć pokrywką lub talerzem i pozostawić na 20-25 min do wyrośnięcia. Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.

Porady

jeśli posiadasz lidlomixa to
1. 10s/obr. 4
2. 2 min/ tryb ugniatanie

4 porcje - wychodzi dużo placków dla około 4 osób

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe z jabłkami z cookidoo

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy