Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Składniki
CIASTO
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 500 g mąki tortowej
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki mleka
- 2 jajka
MASA BUDYNIOWA
- 1 opakowania cukru waniliowego (8g)
- 450 g mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 żółtka
- 30 g cukru
- 200 g masła
MASA ORZECHOWA
- 200 g orzechów włoskich
- 50 g cukru
- 2 łyżki miodu
- 120 g masła
MASA
- 1 dżem pożeczkowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- DODAJ 500G MĄKI TORTOWEJ
- WSYP 100G CUKRU
- DODAJ 3 ŁYZKI MLEKA
- DODAJ 1 ŁYŻECZKE PROSZKU DO PIECZENIA
- DODAJ 2 ŁYŻYCZKI SODY OCZYSZCZONEJ
- DODAJ 3 ŁYŻKI MIODU
- DODAJ 2 JAJKA
- DODAJ 3 ŁYŻKI OLEJU
- 200G MASŁA POKROJONEGO NA KAWAŁKI
- "Miksowanie" 50S /OBR.5
- WTROBIONE CIASTO PODZIEL NA 3 CZESCI, ROZWAŁKUJ NA CIENKIE PLACKI ,
2 UPIECZ BEZ NICZEGO W 170C, 15-20MIN. 3 Z MASA ORZECHOWA - UMYJ I OSUSZ NACZYNIE
- WSYP 2 ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
- DODAJ 2 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
- DODAJ 1 OPAKOWANIE CUKRU WANILIOWEGO
- DODAJ 2 ŻÓŁTKA
- DODAJ 450 G MLEKA
- GOTUJ 8MIN/90C/"Obroty wsteczne" /OBR3
- ZAŁOŻYĆ MOTYLEK
- DODAJ 200G MASŁA POKROJONEGO NA KWAŁKI
- 3 MIN/OBR 3
- PRZEŁOZYC NA PLACEK
- UMYĆ I OSUSZYC NACZYNIE
- WSYPAC 200G ORZECHÓW WŁOSKICH
- "Miksowanie" 2 S/OBR 3
- DODAC 50G CUKRU
- DODAC 2 ŁYZKI MIODU
- DODAC 120G MASŁA
- 8MIN/80C/OBR"Mieszanie"
- GOTOWA MASE WYŁOŻYĆ NA SUROWY PLACEK UPIEC JAK POZOSTAŁE 170C/15-20MIN
- ZŁOŻYC PLACKI RAZEM PLACEK/DŻEM POŻECZKOWY/MASA BUDYNIOWA/PLACEK/ MASA BYDYNIOWA/ PLACEK Z MASA ORZECHOWA
- ODSTAWIC DO LODOWKI DO STEŻENIA
CIASTO
MASA BUDYNIOWA
MASA ORZECHOWA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
W dzisiejszych czasach gdzie prąd stał się bardzo drogi to takie przepisy geometry dash bez pieczenia ,to po prostu rewelacja.
The Thermomix makes the baking process smooth and efficient, allowing you to enjoy homemade treats without the hassle. With its precise temperature control and powerful blending capabilities, Thermomix® ensures that your Orzechowiec turns out perfectly moist and flavorful every time. Whether you're serving it for a special occasion or simply indulging your sweet tooth, this recipe is sure to impress. Get ready to savor the rich nutty flavors and heavenly aroma of this delightful dessert![/size]