thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/03/16
zmieniono dnia: 17/03/16

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki przennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 1 szczypty soli
  • 1 startej skórki z cytryny
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250 g jogurtu naturalnego lub kefiru lub maślanki
  • 125 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Forme do muffinek wykladamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. 

     

    Masło roztopić 3:30 min / 90 stopni / obr. 2

    Dodac cukier, cukier waniliowy, skórke cytryny, jajka. Wymieszac 10 sek/ obr 4.

    Dodac mąkęm proszek do pieczenia, sól. Wymieszac 20 sek/ obr 4.

    Dodac jogurt. Wymieszac 20 sek/ obr 4. 

     

    Ciasto wkladamy do papilotek do 3/4 wysokosci. 

    Pieczemy 20-22 min (u mnie nawet dluzej, zalezy od piekarnika) w 190 stopniach do suchego patyczka. 

     

    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffinki cytrynowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 24, 2016 at 16:01
    4.0

    siedzą w piecu tmrc_emoticons.) Zae względu na diete bezglutenową  zamiast mąki pszennej dodałem 150 gr mąki amarantusowej i 150 gr koncentratu ciasta biszkoptowego bezglutenowego. 

Are you sure to delete this comment ?