- TM 31
Składniki
- CIASTO KRUCHE:
- 4 SZKL. MĄKI
- 2 ŁYŻKI MIODU
- 5 O g margaryny
- 1 SZKL. CUKRU
- 2 jajka
- 3 ŁYŻKI ŚMIETANY
- 1 ŁYŻKA SODY
- MASA SEROWA:
- 1 KG BIAŁEGO SERA
- 2 jajka
- MARGARYNA
- 2 SZKL. CUKRU
- 50 g mak, I ZIEMNIACZANEJ
- 1/2 SZKL. MLEKA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
CISTO KRUCHE: MARGARYNE ROZTOPIĆ Z MIODEM W NACZYNIU MIKSUJĄCYM CZAS 3 MINUTY 50 STOPNI OBR.POZ.3, DODAĆ ŚMIETANĘ, SODĘ. JAJKA UTRZEĆ Z CUKREM CZAS 3 MINUTY OBR.POZ. 3, DODAC ROZTOPIONĄ MARGARYNĘ I MAKĘ WYRABIAC NA INTERWALE OK. 2 MINUT.PODZIELIC NA 3 CZĘŚCI, UPIECW PIEKARNIKU 3 PLACKI OK 20 MINUT 180 STOPNI.
MASA SEROWA:
MARGARYNĘ UTRZEC Z CUKREM I JAJKAMI CZAS 3 MINUTY OBR. POZ.3, DODAC SER I GOTOWAĆ OK. 10 MINUT OBR. POZ.3. NASTĘPNIE DODAĆ MLEKO I MĄKĘ.
PRZESTUDZONA MASĄ PRZEKŁADAĆ UPIECZONE PLACKI.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
przepisu nie próbowałam, ale składnik margaryna jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania. Dziewczyny, dbajcie o swoje zdrowie!!!!!!
Ja też robię podobny miodownik i masa rzeczywiście jest bardzo lejąca. Placki miodowe przekładam gorącą masą serową która po ostygnięciu ma odpowiednią konsystencję.
Ciasto jest przepyszne.
Nie napisane ile nalezy dac margaryny do kremu - ja dalam 200 g.
Cała masa kremowa to wyszedl mi plyn i nawet dodatkowa ilosc maki ziemniaczanej nic nie pomogla
Zmarnowany 1 kg sera