thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 80 g wiórków kokosowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 jajka
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 180 g mąki kukurydzianej
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Kukurydzę odsączyć,przelać zimna wodą .Zmiksować 20 sek/obr.10

    2.Dolać mleko skondensowane ,miksować 30 sek/obr.8

    3.Wbić jajka,miksować 1min/obr.4

    4.Dodać mąkę kukurydzianą,mąkę pszenną i wiórki kokosowe,masło i proszek do pieczenia,wymieszać 1min/obr.6

    5.Ciasto przelej do okrągłej formy,piec ok.45 min.temp.180 st.C

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto kukurydziane z kokosem

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 3, 2015 at 20:06
    2.0

    Szału nie ma... Oczekiwałam, że ciasto będzie...inne (?). Wyszło dość ciężkie, zbite, ale w smaku nawet ok, choć spodziwałam się czegoś smaczniejszego. Plus za wykorzystanie nietypowych składników. Myślę, że "bezglutenowcy" mogą odać mąki ziemniaczanej, co spowoduje, że ciasto będzie bardziej sypkie/kruche, ale dla nich jadalne tmrc_emoticons.;) U mnie niestety powtórki nie będzie.

  • lutego 10, 2014 at 23:44

    To będzie pierwsze ciasto jakie zrobię w najbliższym czasie Cooking 7

     

    Edyta K.

Are you sure to delete this comment ?