thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
26min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 pęczków Szpinaku świeżego, same listki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić czosnek 6 sek/6 obr

    zgarnąć na spód naczynia

    dodać masło 3 min/120/2 obr

  2.  

    szpinak umyć, obrać z łodyżek, dodać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 8 min /120/ Mieszanie"Mieszanie"

     

    podawać na ciepło - od razu lub po podgrzaniu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szpinak z czosnkiem jak z patelni

Wydrukuj:

Komentarze