Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
26min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 pęczków Szpinaku świeżego, same listki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić czosnek 6 sek/6 obr
zgarnąć na spód naczynia
dodać masło 3 min/120/2 obr
szpinak umyć, obrać z łodyżek, dodać do "Blokada naczynia miksującego"
"Obroty wsteczne" 8 min /120/ "Mieszanie"
podawać na ciepło - od razu lub po podgrzaniu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis petarda! Dla nas szpinak był za mdły za pierwszym razem. Dzisiaj dodałam pieprz i odrobinę soli i miodu. Bomba!!!
faktycznie smaczny - zrobiony na oleju rzepakowym i doprawiony solą i pieprzem, 3 minuty przed końcem dodałam jajko polecam
Dawno nie jadłam tak dobrego szpinaku. Pycha
Superek! Palce lizać!
szpinak pyszny, użyłam zwyklego masła /też może być/ , natomiast koniecznie trzeba przyprawić ja przyprawiłam serem gorgonzola/z Lidla/ smak wtedy jest super no i oczywiście pieprz też trzeba dodać .Nie doprawiony szpinak nie jest smaczny bo w przepisie nie ma no ale może dla kogos innego bez doprawienia smakuje .Polecam przepis bo robi sie bardzo szybko
Pewnie to głupie pytanie, ale czy musi to byc masło klarowane, czy wystarczy zwykłe masło?
Nie spodziewałam się,że w Termomixie można przyrządzić taki smaczny szpinak! Przepis super! Dodałam odrobinę soli, pieprzu i chili, ale bez tych przypraw jest również pyszny.
Polecam !
Szpinak pyszny i taki soczysty
w tm 5 może być 120 albo varoma, w tm31 varoma
bardzo dobry przepis, czy 120 oznacza Varomę?
Waciak
Are you sure to delete this comment ?