thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/03/11
zmieniono dnia: 15/01/12

Składniki

  • 100 g wędzonego łososia
  • 50 g sera mascarpone
  • 4 łyżki śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • szczypiorek
  • sól i pieprz
  • surowy ogórek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ogórek obrac ze skórki i pokroic na plastry o grubości 1cm.

    w naczyniu miksujacym rozdrabniamy łososia czas 30s./obr. 8, dodajemy sok z cytryny, śmietanę, ser mascarpone, szczyptę soli i pieprzu i mieszamy do uzyskania gładkiego kremu czas 30s./obr. 4.  

    Schładzamy w lodówce do chwili podania. Przekładamy mus do rękawa cukierniczego z końcówką w gwiazdkę, wyciskamy mus na krążki chrupiącego ogórka i dekorujemy szczypiorkiem lub koperkiem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mus z wędzonego łososia na ogórku

Wydrukuj:

Komentarze