thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 04/07/11
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • Ciasto
  • 350 g mąki pszennej
  • 80 g mleka
  • 1 (jajko/jajka/jajek)
  • 100 g margaryny
  • 20 g drożdzy
  • 1 (łyżka/łyżki/łyżek) cukier
  • 1 (łyżeczka/łyżeczki/łyżeczek) soli
  • Farsz
  • 12 kiełbasy, parówek, krotkich, cienkich
  • 12 plastry sera żółtego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Do naczynia miksujacego włożyć mleko, cukier i drożdze, podgrzać 1 min 30 s/37 C/obr. 2.

    2.  Dodać pozostałe skladniki na ciasto, wymieszać 10 s/obr. 6, następnie wyrobić 1 min 30 s/ /.

    3.  Ciasto podzielić na 12 częśći, odstawić na 10 min do wyrośnięcia, każdy rozwałkować na cienki placek, ułozyć na każdym plaster sera i parówkę, zawinąć, zlepić dokładnie brzegi ciasta i ulożyć na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia.

    4.  Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180 C. Piec 15-20, aż sie zrumienią. 



     

    Wskazówka:



     

    •   Podawać z ketchupem.

    •   Parówki można zastapić np. kabanosami.

    •   Przed upieczeniem, ciasto mozna posmarować roztrzepanym jajkiem i posypac ziarnami, np. sezamem, czarnuszką, makiem itp.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Hot dogi

Wydrukuj:

Komentarze