- TM 31
Składniki
- 10 gramów listków żelatyny
- 50 gramów parmezanu w kawaleczkach
- 100 gramów śmietany
- 400 gramów ricotty lub miekkiego twarozku
- 10 listków bazylii
- sól,pieprz
- 250 gramów lososia wedzonego w plastrach
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie przez 10min. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc parmezan: 5sek / obr 7. Dodac smietane i odcisnieta zelatyne: 5min / 70° / obr 3. Zostawic do ostygniecia na 30min. Dodac ricotte, bazylie, sòl, pieprz: 10sek / obr 5. Wylozyc naczynie ( sredn. 18cm) folia tak, by na zewnatrz pozostawaly spore kawalki. Wylozyc platkami lososia ( tez musza wystawac na zewnatrz) - ok. polowe. Do srodka wylozyc polowe masy z ricotty. Do pozostalej masy dodac reszte lososia: 10sek / obr 5. Wylozyc na mase z ricotty. Lekko potrzasnac naczyniem, by sie nadzienie dobrze ulozylo, przykryc wystajacymi kawalkami lososia ( nie musi byc przykryte dokladnie ). Przykryc folia, wystajaca po bokach naczynia. Wstawic do lodòwki na najmniej 3h, najlepiej na cala noc. Musi sie dobrze sciagnac. Wyjac z naczynia ( spòd musi byc na wierzchu). Kroic, podawac.
Porady
Ten przepis przetestowalam w zeszlym roku na swieta. Zdjecie nie jest moje, w tej chwili nie mam do dyspozycji, a wstawilam, by miec wyobrazenie, jak to wyglada.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?