- TM 5
Składniki
Skladniki:
- 2 szczypty pieprzu mielonego
- 2 szczypty soli do smaku
- 2 łyżeczki oleju z oliwek
- 2 pomidory, ze skorka
- 1 cebula średnia, obrana
- 2 ząbki czosnku, obranego
- 10 małych listków basylii, jak sa w domu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zabki czosnku, cebule do "Blokada naczynia miksującego" 5 sekund na 5 zmiksowac. Jak komus kawalki za duze to powtorzyc.
Dodac cwiartki pomidorow i liscie bazylii i zmiksowac 4 sekundy na 4. Jak komus kawalki za duze to powtorzyc.
Olej, sol i pieprz dodac i wszystko 10 sekund (lub dluzej) "Obroty wsteczne" "Mieszanie" wymieszac.
Gotowa mase nakladad na wytostowane i posmarowane olejem z oliwek tosty lub swieza bagietka czy tez siezy chlebek.
Kto lubi moze kromki z bruschetta podgrzac na 3-5 min. na 200 stopni w piekarniku.
SMACZNEGO
Bruschetta Sonii
Porady
Szybkie i przepyszne kto chce moze dodac mozarelle
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne. Sugerowałbym tylko wcześniej posiekać listki bazylii - razem z pomidorami zostają duże kawałki.
przetestowane - pychotka polecam
Fajna przekąska na małą/średnią imprezkę.
Bardzo dobre. Polecam.
Bardzo dobre! Wczoraj robiłam dla gości po raz pierwszy i wszystkim bardzo smakowało. Polecam
Może na kolację ???
uwielbiam
Fajnie wygląda a jak smakuje to sprawdzę niebawem. Pozdrawiam.
Super!