- TM 31
Składniki
- 400 g krówek
- 100 g ryżu preparowanego
- 5 łyżek kakao naturalnego
- 200 g margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki i podgrzewamy 70st./obr.3/5min.
Po 3 minutach dodajemy kakao. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zmniejszamy obroty do 2. Konieczne jest rówmnież zgarnięcie ze ścianek naczyni kakao i ponowne ponieszanie składników.
Po dokładnym wymieszaniu składników wsypujemy przez otwór ryż i mieszamy"Obroty wsteczne" / 1 min./obr.2.
Ryż powinien być równomiernie oblepiony masą. Można również kopystką sprawdzić, czy na dnie nie została masa bez ryżu. Jeśli tak, pomieszajmy jeszcze ręcznie.
Następnie za pomocą łyżki i łyżeczki formujemy kuleczki na wcześniej przygotowanym papierze.
Po wstępnym stężeniu można palcami zmniejszyć nieregularny kształt ciasteczek.
Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!!!
Na stole rozłóż papier do wypieków, rozpakuj krówki z papierków.
Porady
Można również dodać kokos lub rodzynki. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań kulinarnych
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pychotki...
Ryżki bardzo dobre Uwaga tylko na krówki, zaciął mi się silnik, jednak sobie poradziłam i polecam lekko zmodyfikować przepis- zamiast najpierw wrzucać krówki, lepiej rozpuścić w 70st margarynę, a następnie wrzucić cukierki.
Jutro wypróbuje przepis
Zrobiłam dzisiaj i przez krówki zaciął się silnik musiałam wyciągnąć całą ,,masę,, i stopniowo dodawać ale udało się.Bardzo słodkie.
pyszne i polecam
Smaczne
Muszę wypróbować.