Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 24/11/15
zmieniono dnia: 26/11/15
Składniki
Syrop
- 2 ząbki czosnku, obrane
- 4cm kawałek imbiru, obrany ze skórki
- 1 duża cytryna, obrana ze skórki, przekrojona na pół
- 5 płaskich łyżek miodu plynnego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do "Blokada naczynia miksującego"
zmiksować 1min/ ob.10
Syrop jest dość gęsty, ma konsystencję dżemu
Dawkowanie: 2x dziennie po jednej łyżce
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Jak dla mnie bardzo dobry smak, konsystencja gęstej śmietany, bomba witaminowa.
u nas zagościł na stałe
Smak do znisieenia , konsystencja też .
Warto go brać nawet tak , w końcu w nim same dobroci ....
zrobione mam nadzieję, że przeziębienia będą nas omijać.
Jak dla mnie smak okropny. Mimo, że czosnek jadam to tu go zdecydowanie nie polubiłam, ale jak mus to mus i stosowałam go przy moim przeziębieniu. Niestety nieskuteczny, w każdym razie nie zaszkodził. Przechodzę na antygrypinę. Może się wkońcu z tego przeziębienia wyleczę bez apteki
Syrop ma konsystencje rzadką,ale to nic nie szkodzi. Na pewno ma bardzo dobre działanie bakteriobójcze i lecznicze.
zrobione teraz czekamy na jego efekty
Mój też ma raczej konsystencję prawdziwego syropu niżeli dżemu... ale smak fajny.
Tylko jak to przechowywać, w lodówce?
Ile czasu można przechowywać
Dodaje do ulubionych i jutro pędzę po imbir, bo dookoła widzę czerwone nosy trzeba się ratować
Dziękuję za przepis
Bardzo dobry dałam dwie mniejsze cytryny, więcej imbiru, bo lubię. Ostrawy i kwaśny. Przechowywać w lodówce?