thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
15 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni

Składniki

Masa

  • 1 agaru, łyżka
  • 2 skrobia ziemniaczana, łyżki
  • 4 kasza jaglana, (ugotowana, 4 łyżki)
  • 1 cebula(ok 80g)
  • 330 g fasola, wcześniej ugotowana
  • 5 przecieru pomidorowego, łyżek
  • przyprawy do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Masa
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i miksować. Zajmuje to około 5 minut, gdyż warto co chwilę ściągać ze ścianek naczynia masę, aby mieć pewność, że wszystko jest dobrze przemielone. 

     

  2. Powstałą masę przekładamy do wysmarowanych olejem szklanek (najlepiej prostych lub rozszerzanych ku górze, z grubego szkła). Masę należy dobrze uklepać, żeby nie było dziurek z powietrzem.

  3. Szklanki wsadzamy do garnka wyłożonego ściereczką i ostrożnie zalewamy ciepłą wodą, mniej więcej do 3/4 wysokości szklanek. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut. 

  4. Po tym czasie ostrożnie wyciągamy szklanki i czekamy około godziny na przestudzenie, aby potem wyciągnąć "salami" okrawając dookoła nożem. Obtaczamy w przyprawach, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 

Porady

Więcej smacznych przepisów na dania wegetariańskie z użyciem Thermomixa znajdziesz pod tym adresem //quchniawege.blogspot.com/


Inne zdjęcia salami tutaj - //quchniawege.blogspot.com/2013/07/domowe-salami-weganskie-bez.html

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze

  • września 15, 2016 at 21:49

    A jakby uparować na  Varomie w silikonowej formce? Może nawet i folią zakryć? Kusi mnie, żeby spróbować. Chyba papryka wędzona jako przyprawa aż się tu prosi.

  • lipca 25, 2013 at 22:28

    Chyba by nie wyszło bo masa przed zagotowaniem jest dość miękka, szklanki jednak daja możliwość odpowiedniego uformowania wałeczka.

    http://quchniawege.blogspot.com/

  • lipca 25, 2013 at 20:14

    Przepis fajny i na pewno smaczny  tmrc_emoticons.)  A można by było zawinać ta masę w folię spożywcza i uparować na waromie? Co o takim wykonaniu myślisz?

    Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile