thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--
  • TM 31
przez bietka
opublikowany: 03/29/13
zmieniono dnia: 03/30/13

Składniki

  • 300 gramów słodkiej śmietany 30%-36%
  • 20 gramów maślanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Crème fraîche  – pochodząca z kuchni francuskiej lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu.

    Creme fraiche można używać do gotowania, ponieważ dzięki wysokiej zwartość tłuszczu się nie warzy. Gęstość sprawia, że jest dobrą bazą do dipow Często podaje się ją też ze świeżymi owocami ze względu na delikatny smak.

    Crème fraîche nie nadaje się do ubijania.

  2. Zimną śmietankę wlać do naczynia i podgrzać lekko, ale absolutnie nie zagotować 2 min./ 50stopni/Mieszanie"Mieszanie"

    Dodać maślankę i wymieszać 10 sek./ obr.2

    Przelać do czystego , wyparzonego słoiczka , nakryć ściereczką i odtsawić w ciepłe miejsce na 12 godzin.

    Śmietana w tym czasie zgęstnieje, po 12 godzinach można zakręcić słoiczek i wstawić do lodówki .

    Najlepsza śmietanka jest po ok 24 godzinach chłodzenia. Śmietankę można przechowywać do tygodnia w lodówce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Creme fraiche

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?