![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nrybl42v-74e35-478035-f60be-mq1cm4jz/a7760632-0a93-475e-ada9-e4f8aa9633d5/main/cesarz.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nrybl42v-74e35-478035-f60be-mq1cm4jz/93c631c3-63ed-48af-a302-f61ba816e1ec/main/cesarz.jpg)
Składniki
Cezar
- 250 gramy rosół, zimny
- 3 ząbki czosnek, mielony, caly
- 1 gramy Sòl morska
- 2 gramy pieprz, mielony
- 180 gramy ser, parmezan
- 7 filetów ryba, cała, oczyszczona, anchois
- 3 porcji żółtko
- 2 litry olej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU blendujemy wTM
"Blokada naczynia miksującego"
"Obroty wsteczne" 4,5 do czasu uzyskania gładkiej masy.
Umieszczamy pokrywę z miarką, ustawiamy
"Obroty wsteczne" 3,5.zalewamy olejem
Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy Urządzenia."Obroty wsteczne" ->-6-7-8,5 max
Sosu
Porady
Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy czy jest połączony z olejem.
Im większe obroty tym gęstszy sos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?