Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3
butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy
Składniki
Cezar
- 250 gramy rosół, zimny
- 3 ząbki czosnek, mielony, caly
- 1 gramy Sòl morska
- 2 gramy pieprz, mielony
- 180 gramy ser, parmezan
- 7 filetów ryba, cała, oczyszczona, anchois
- 3 porcji żółtko
- 2 litry olej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU blendujemy wTM "Blokada naczynia miksującego" "Obroty wsteczne" 4,5 do czasu uzyskania gładkiej masy.
- Umieszczamy pokrywę z miarką, ustawiamy "Obroty wsteczne" 3,5.zalewamy olejem
Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy Urządzenia.
"Obroty wsteczne" ->-6-7-8,5 max
Sosu
Porady
Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy czy jest połączony z olejem.
Im większe obroty tym gęstszy sos
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?