![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/fzf72cmc-74e35-712396-f60be-u9k890hz/3ff4a5d8-fc2f-4095-b9e3-f6aa9362167f/main/burger-8x.jpg)
Składniki
Burger 8x
- 100 gramy masło, 1
- 300 gramy mleko, 1
- 150 gramy woda, 1
- 25 gramy cukier, 1
- 8 gramy sól, 1
- 8 gramy drożdże instant, 2
- 830 gramy mąka tortowa, 2
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
składniki z {1} umieszczamy
"Blokada naczynia miksującego" doprowadzamy do temp. 65 stopni.
{2} dodajemy mąka i drożdże .
"Mieszanie"
"Ciasto" program
ciasto .4minciasto przekładamy do wysokiej misy , przykrywamy materiałową sciereczką [ciasto musi mięć dostęp powietrza. odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu wyrośnięcia .
porcjujemy po 160-165g. Układamy na ruszcie wyłożonym matą silikonową.
Pieczemy 158 stopni 25% parowanie. 20min./po upieczeniu zostawiamy je na ruszcie bez maty. spryskujemy wodą (Bułki dzięki temu nie są suche
{1}
Porady
pieczemy 158 stopni 25%.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?