pbj

thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

pbj

  • 110 gramy czekolada, biała
  • 150 gramy śmietana, 30%
  • 350 gramy śmietana, 30% ubita
  • 75 gramy banan, pasta
  • 30 gramy żelatyna błyskawiczna, sannet

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    cremox
  1. smietanke 110g ,sannet podgrzewamy wBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" naMieszanie"Mieszanie" do temp. 80 stopni. wyłączone podgrzewanie, dodac czekolade . przelozyc packa do miseczki.
  2. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" reszte smietanki i paste ubic motylkiem na tzw. 3/4 (ubita nie na sztywno)Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" ok.2,5
  3. z kroku 1 przelewamy doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" z miarka(ważne -jesli wlejemy całość bez niej utraci pęcherzyki powietrza)Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 1-1,5
  4. baze zBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" rozlewamy w formy silikonowe
    następnie mrozimy

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pbj

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy