thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3 butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy

Składniki

musztardowy

  • 1 porcji żółtko
  • 60 gramy musztarda dijon
  • 80 gramy syrop klonowy
  • 40 gramy woda, kinlez virgin mohito
  • 40 gramy woda różana, pasta limonka
  • 9 gramy mięta, świeża
  • 1 gramy Sòl morska
  • 1 gramy pieprz, mielony
  • 700 gramy oleju, zielone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Baza
  1. Musztardę, wodę,paste,miete Mieszanie"Mieszanie" w pierwszej kolejnościObroty wsteczne"Obroty wsteczne" 3.5. Ok.
  2. wszystkie składniki oprócz oleju dodajemyBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 4 przez 1min,
  3. majonez
  4. Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"


    Umieszczamy miarką, ustawiamy Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
  5. Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).

    Obr.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
    (nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.)
  6. Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.

Porady

Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Limonczello

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy