Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
3
butelka/butelki/butelek
Poziom
Łatwy
Składniki
Cebulowy
- 1 porcji żółtko
- 60 gramy musztarda dijon
- 50 gramy musztarda, Bbq
- 140 gramy woda, gastrik cebulowy
- 1 gramy Sòl morska
- 1 gramy pieprz, mielony
- 1 litry oleju
- 1 gramy atrament z kałamarnicy, płynny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Musztardę, gastrik"Mieszanie" w pierwszej kolejności"Obroty wsteczne" 3.5. Ok. 2min
- Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU Dodajemy do "Blokada naczynia miksującego" ustawiamy"Obroty wsteczne" 3 przez 2min,
- Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno "Blokada naczynia miksującego"
Umieszczamy miarką, ustawiamy "Obroty wsteczne" na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM). - Obr."Obroty wsteczne" Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
(nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.) - Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
baza
Majonez
Porady
Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich "Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?