thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 22/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • BEZY:
  • 4 białka
  • 250 g cukru pudru
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • KREM:
  • 125 g sera mascarpone
  • pół szklanki śmietanki kremówki
  • 2 łyżeczkidrobnej kawy rozpuszczalnej
  • pół łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

    Do suchego
    naczynia miksującego założyc motylek i ubijać białka czas 4min./poz.4, dodając
    po 1 łyżce cukru. Stopniowo wlewać sok z cytryny i nadal ubijać (te same
    obroty). Masa musi być bardzo sztywna. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i
    łyżką wykładać na nią masę (można użyć rękawa cukierniczego, ja nie użyłam).
    Piec (wysuszać) około 70-80 minut w 115-120 stopniach.

     

    Mascarpone ubić za pomocą motylka czas 4 min./poz.4. Dodawać po
    łyżce śmietankę a na końcu kawę i cukier i ubijać jeszcze 1 min.


    Kremem przełożyć upieczone i wystudzone bezy.

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezy cytrynowe z kremem kawowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?